Themakanaal brandbestrijding en hulpverlening

Volg het brandweerkundig nieuws op BrandweerNet

Op BrandweerNet komen de liefhebbers van het brandweervak aan hun trekken. Daar kunnen zij het brandweerkundige nieuws volgen en zich verdiepen in de achtergronden van dat nieuws.

BrandweerNet is een multimediaal kennisplatform met audiovisuele themakanalen. De bezoeker treft momenteel per thema een podcast en een blog aan. Oprichter en eigenaar Edward Huizer is van plan om de themakanalen uit te breiden met (interview- en documentaire-) vlogs, zodat ook de beelddenkers straks volop aan hun trekken komen. Op dit moment biedt BrandweerNet themakanalen over het brandweercongres IFIW, de smokestopper en actieleren bij de brandweer. Nog dit jaar komt daar o.a. een themakanaal over technische brandweerinnovaties bij.

BrandweerNet als offline radio-omroep

BrandweerNet heeft op het eerste gezicht veel weg van een offline radio-omroep. Ook qua look en feel. Maar vooral vanwege de radiokwaliteit van de podcasts. De geluidskwaliteit van de opnames is hoog en dat maakt het luisteren plezierig. Het samenspel tussen een ervaren interviewer en de deskundige gast is ontleend aan radiojournalistiek. Wie een podcast op BrandweerNet volgt, krijgt al snel het gevoel naar een radio-uitzending te luisteren.

Podcasting: de kracht van luisterleren

Momenteel beluisteren zo’n vijf miljoen Nederlanders regelmatig een podcast. Bijvoorbeeld om in de auto of thuis op de bank hun vak bij te houden. Of zich lekker te ontspannen met informatie over een thema dat hun speciale belangstelling heeft. Podcasting biedt hiermee een extra mogelijkheid om kennis en amusement onafhankelijk van tijd en plaats te consumeren.

Edward Huizer, de man achter BrandweerNet, gelooft in de kracht van het gesproken woord. “Steeds meer mensen luisteren podcasts. Luisteren kost minder inspanning dan lezen om informatie te consumeren. Tegelijk stimuleert een podcast je hersenen om de context van het interview er als verhaal bij te verzinnen, in de vorm van beelden. Hierdoor leg je veel meer creatieve verbindingen tussen nieuwe en bestaande kennis in je hoofd dan wanneer je dat beeld er direct bij krijgt, zoals in een videolog (vlog)”. Edward noemt dit luisterleren. Lees hier het uitgebreide diepte-interview met Edward Huizer, oprichter en eigenaar van BrandweerNet.

Discussieer mee

Meer lezen

Interview Paul Grimwood

BrandweerNet in gesprek met Paul Grimwood over de belangrijkste leermomenten in zijn 50 jarige loopbaan als onderzoeker en brandweerman.

Instagram feed @brandweernet

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Abonneren

Schrijf je in op onze blog en ontvang automatisch nieuwe berichten.

Archieven

Blogstatistiek

  • 11.017 Bezoekers